Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ένα παλιό γκρι πουλόβερ




Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι τα "παλαιάς κοπής" αντικείμενα, από ένα σπίτι μέχρι ένα ρούχο, είναι πολύ ανώτερα από αυτά που κατασκευάζονται τα τελευταία χρόνια. Η εξαναγκασμένη παραγωγή , η οποία διώχνει κάθε ίχνος διάθεσης και προσωπικής έμπνευσης του κατασκευαστή, αλλά και η συνεχόμενη φθίνουσα ποιότητα των πρώτων υλών,  έχουν αυτό το αποτέλεσμα. 

Συνηθίζεται να έχουμε αντικείμενα από παλιά, τα οποία πολλές φορές ξεφορτωνόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ αυτά κρύβουν ένα μικρό θησαυρό. 

Το γκρι πουλόβερ που μεταποίησα αυτή τη φορά, πέρα από την άριστη ποιότητα (αγνό παρθένο μαλλί, πιο ζεστό δεν γίνεται) είχε για μένα μεγάλη αξία, γιατί το φορούσε ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Το μετέτρεψα σε ένα χαριτωμένο φόρεμα , για να το φοράω και να νιώθω όμορφα.

4 σχόλια:

  1. Σωστά τα λες... Αρκεί να κόβει λίγο τα μάτι σου για να δεις την αξία που μπορεί να έχει ένα παλιό αντικείμενο, και να σκεφτείς χίλιους δυο τρόπους να το μετατρέψεις και να το κάνεις "δικό σου"! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Μαριάννα μου. Και όταν ένα πρώην παλιό, το κάνεις δικό σου το χαίρεσαι περισσότερο, έτσι δεν είναι? Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα!

      Διαγραφή
  2. Πιο τέλειο δε γινόταν!
    Μπράβο σου, μου αρέσει που αξιοποιείς τα πάντα!!!!!!
    Είδα και το μπουφάν πως το διόρθωσες!!!
    Δε πετάμε τίποτε, είναι το σύνθημα μας!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Ρένα μου για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου αρέσουν αυτά που φτιάχνω. Δεν πετάμε τίποτα, ναι! φιλάκια!!

      Διαγραφή